Skräddarsy din egen behandling!!!


 

• Svensk Klassisk Massage

En massageform,som står för särskilda behandlingsformer av muskulaturen, tvärbearbetning och töjning, vilka utformats i nära samarbete med läkare, fysiologer och sjukgymnaster. Skapades under början av 1800-talet av Per-Henric Ling, sjukgymnastikens fader.

• Avslappningsmassage

En mjuk form av massage, där massören arbetar med lätt och varsamt handlag i en lugn och skön rytm. Ett utmärkt sätt att få djup avslappning.

• Idrottsmassage

Har sin grund i Svensk klassisk massage, men går mer på djupet.

• Koppningsmassage

En kombination av Svensk klassisk massage och Koppningsterapi. En form av immunstärkande bindvävsmassage, vilket rensar ut slaggprodukter p.g.a. beröringen och uppmjukningen av bindväven. Sätter igång lymfdränage och ökar blodcirkulationen. Triggerpunkter behandlas på ett smärtfritt sätt. Har också visat sig positivt när det gäller cellulit- och antirynkbehandling.

• Triggerpunktsbehandling

Spänningar i muskulaturen påverkar kroppen negativt. Musklerna blir förkortade, spända, svagare, koordinationen försämras och ger sämre sträckreflexer. S.k. falsk ischias, ryggskott, nackspärr, huvudvärk av olika slag m.m. kan många gånger försvinna genom triggerpunktsbehandling.

• Muskeltöjning

(PNF: Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering) En speciellt utformad metod, vilken underlättar samspelet mellan muskler och nerver. Musklerna återfår sin fulla, normala längd, vilket leder till ökad cirkulation, rörlighet, minskad smärta samt motverkar träningsvärk och stela muskler.

 

 • Hot stone

En avslappnande massage där kroppens energibanor, meridianerna, bearbetas för att lösa upp blockeringar och skapa fysisk och andlig balans.

Du masseras/stryks med uppvärmda lavastenar och aromaolja från fötterna ända upp till hjässan och har varma stenar på kroppen, i händerna och mindre stenar mellan tårna.

Massagen med de varma lavastenarna sägs smälta bort spänningar. Fantastiskt bra för dig som behöver slappna av ordentligt.

Perfekt för en dag då du ska låta dig själv njuta av något riktigt skönt.

Speciellt bra för stressade och utbrända och för dej som gillar värme.

Mental avslappning med njutning för både kropp och själ.

 

 
 
 

• Hypnoterapi

Hypnos är inget märkvärdigt i sig...du går in i hypnos varje dag..precis innan du somnar o när du vaknar. Du kan även vara i hypnos om du t.ex. kör bil o rätt vad det är upptäcker att du inte märkt hur långt du kört. Många förstår inte att de varit i hypnos...i det undermedvetna. Det är mycket bättre att vara i det undermedvetna när du kör, för ditt undermedvetna sinne är blixtsnabbt, c:a 6 sek snabbare reaktionsförmåga än det medvetna sinnet!

Hypnos är enormt avslappnande och en skön upplevelse. 10 minuters djup hypnos kan ersätta 1 timmes sömn.

I det undermedvetna sinnet kan man programmera om..plocka bort det vi inte vill ha o lägga till det vi vill ha, som ett slags inre bibliotek. Hypnoterapi är ett suveränt sätt att förändra känslor och beteenden, som vi inte är nöjda med, ex vis stress, oro, ångest, depression, ilska, frustration, missbruk, men även förstärkning av positiva bitar som glädje, energi, prestationsförbättring inom arbete, idrott mm....

Många idrottsmän t.ex gör ofta mental träning, vilket fungerar på samma vis som hypnos...och det kan få idrottare att prestera underverk och slå rekord, som varken de eller andra tror är möjligt! Samma sak gäller för oss ”vanliga, dödliga”. Allt sitter i huvudet!

 

 

 • Mindful tapping, EFT (knackning)

EFT är en form av psykologisk akupressur, baserat på samma energi som meridianerna, vilka använts i traditionell akupunktur för att behandla fysiska och emotionella krämpor i över fem tusen år, men utan nålar. Istället används enkel knackning med fingertopparna för att överföra kinetisk energi på särskilda meridianer på huvudet, bröstet och händerna samtidigt som du fokuserar på ditt specifika problem - oavsett om det är en traumatisk händelse, ett beroende, smärta, etc. - och uttrycker positiva affirmationer.

 Det är ett snabbt sätt att hjälpa dig själv, transformera minnen så att de inte påverkar dig negativt, befria dig från tanke-, handlings- och känslomönster som begränsar dig.

Mindful tapping fungerar som din ”delete” knapp och är ett sätt att må bättre och nå längre.
Känner du dej stressad, orolig, sover dåligt, vill prestera bättre (inom idrott, skola, arbete...)...Vill du ha en förändring?...fysisk eller psykisk, då kan det här vara något för dej!

 • https://youtu.be/Tj_qSyfP2lQ
 

- See more at: http://centerforenergipsykologi.se/energipsykologi/mindful-tapping/#sthash.5dNPk8lw.dpuf

 

 

 • Öronakupunktur

Ger liknande effekter som traditionell kinesisk akupunktur. Mycket effektivt vid oro, ångest, stress, sömnproblem, missbruk, rökavvänjning, smärta...m.m. Inga kända negativa biverkningar, däremot mängder med positiva bieffekter!

Hela människokroppen avspeglar sig i örat, på samma sätt som den gör på fötterna. När besvär och sjukdomar finns i kroppen uppstår det ömma punkter i örat. Genom att sätta en akupunkturnål i den ömma punkten försöker man att påverka motsvarande område i kroppen. Med öronakupunktur behandlas smärttillstånd, akuta och kroniska tillstånd. Det lämpar sig även för avvänjning av olika slag på grund av den nära kopplingen till centrala nervsystemet.

NADA

En behandling vid:

 • Stress
 • Beroende- och abstinenstillstånd
 • Sömnstörningar
 • Ångest– och orostillstånd
 • Depressiva tillstånd

Akupunktur är en flera tusen år gammal behandlingsmetod som utvecklats i Kina. Öronakupunktur (NADA) innebär att fem bestämda punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Varje punkt står i relation till ett visst organ, kroppsdel eller funktion och kan förebygga eller behandla sjukdomar och ge smärtlindring. När man sticker en nål i en akupunkturpunkt vidarebefordras signalen till hjärnan. Endorfiner frisätts och en rad andra signalsubstanser påverkas gynnsamt. Man brukar uppleva ett lugn, bättre sömn, mindre oro och smärta.

På 70-talet upptäckte man att akupunktur i ytterörat lindrade abstinensen vid beroendetillstånd. Sedan tekniken utvecklats på en klinik i New York har den blivit ett vanligt komplement till den övriga behandlingen vid avvänjning. NADA används i mer än trettio länder och sedan mitten av 90-talet är NADA-behandling vanligt förekommande i svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.

Hur går behandlingen till?

Man kan behandlas i grupp eller individuellt. I början behandlar vi dig ofta för att senare öka tiden mellan behandlingstillfällena. Du sitter med nålarna i 40 minuter och slappnar av. Nålarna är mycket tunna och sticket görs snabbt, så att det blir mycket liten smärta. Du kan bli trött och dåsig, det övergår senare till en behaglig och avspänd känsla. Ibland även en värmekänsla i öronen.

• LED-ljusbehandling

Förebyggande och läkande ljusbehandling. Även effektivt för reducering av rynkor. www.pharmalight.se

Behandlling med Photizo på praktiken.

Möjlighet att hyra Warp, för behandling i hemmet.

 

 • PharmaLights LEDande Ljusbehandling accelererar kroppens förmåga att läka sig själv

Vår kropp har en unik förmåga att läka sig själv. När denna läkning startar behöver cellerna energi. PharmaLights LED ljusbehandlingar tillför denna energi genom ljus. Snabbare återhämtning från skador, läkning av sår, smärtlindring men även friskvårdsbehandling för att förebygga skador.  PharmaLights LED ljusbehandling ger möjlighet till ett rörligare liv.  

I USA och Europa används LED ljusbehandling dagligen inom vården. Sjukhus, sårkliniker, äldreboende, rehabcenter är några exempel, behandlingsområdet är brett.

Diabetiska sår, liggsår, inflammationer, mukosit, operationssår, artros, dålig blodcirkulation, brännskador är exempel på tillstånd som behandlas med mycket gott resultat.

NASA  har dokumenterat den läkande effekten i ett antal kliniska studiergjorda på Warp 10/75, dessa ingår i PharmaLights produktutbud.

Läs här om hur Warp 10/Warp 75 används för behandling av smärtsamma bieffekter vid kemoterapi. Läs här hur Warp 10/Warp 75 används inom vården för behandling av bieffekter vid cancerbehandling. Under flikenSjukvård. finns mer att läsa.

 • Ansiktsbehandling med Anti-Aging Face Mask

  Ansiktsmasken är utformad för att underlätta för kroppen att ta hand om hudåkommor – ett nytt sätt att använda LED ljusbehandling.

  Huden har en utmärkt förmåga att absorbera energin från LED ljusbehandlingen. Cellernas mitokondrie använder energin och producerar mer ATP (cellens bränsle) vilket påskyndar den naturliga läkningen kroppen ska utföra.

  Fibroblastcellerna producerar mer kollagen, elastinproteiner och stimulerar kroppens naturliga läkprocess och föryngrande processer.

  LED ljusbehandling används medicinskt, är kliniskt bevisat och har många terapeutiska fördelar – säkert, icke-invasivt och fritt från kemikalier.

  Led ljusbehandling med rött ljus kan minska förekomsten av fina linjer och rynkor, minska rodnader och förbättra hudton och struktur. Återställa hudens naturliga förmåga att producera kollagen, minska rodnad, torra fläckar, solskador och öka cirkulationen och återfukta huden.

  Kan ge följande resultat: 

  – Förbättrad struktur och återfuktning
  – Minska rynkor och fina linjer
  – Underlätta obalanser i huden
  – Jämnare hudton
  – Återfukta huden
  – Snabbare läkning av acne

 • Mobiliser

Mobiliser är en anordning för spinal mobilisering. Vid behandling på Mobiliser påverkas ryggkotornas position och ligamenten mellan varje kota stretchas samt flyttas i en rad upprepade små rörelser. Rörelserna är mindre än de vid en manipulation men upprepas hundratals gånger och bidrar till att skapa en naturlig rörlighet i ryggen. Spänningar släpper och en många användare refererar till ” en omedelbar upplevd mjukhet”.

• Akupressurmatta (spikmatta)

(Spikmatta) Kan användas vid stress, sömnlöshet, muskelspänningar, spänningshuvudvärk och trötthet.

 

 • Stavgång

Högpresterande idrottare, motionärer gammal som ung, barn och ungdom, personer under rehabilitering, ja nästan alla kan använda gångstavar, eller gå Nordic Walking, i sin konditions- eller motionsträning. Du kan ocksåstavgympa. Men du måste också har rätt stavgångsteknik! Idag ser man många som är ute och promenerar med sina gåstavar, det kallas för stavgång i folkmun! Att använda stavarna som ett aktivt träningsredskap ger många fördelar. Syreupptagningen ökar med ett par gåstavar eller vandringsstavar och är lite högre (10- 15 %), jämfört med en promenad utan stavar, det har forskningen bevisat.

Se Facebooksidan anettes massageterapi, för info om tider eller skicka ett sms/mail om du vill boka en grupp

 
 •  Vattengympa

 
Andrum,Stiftsgården Åkersberg
 
Fredagar 11.00-11.30
Bokning hos Andrum Spa, Stiftsgården Åkersberg
 
 • Vibrationsplatta

Forma din kropp med Power Maxx Vibration Machine . När du utför övningar stående på vibrationsplattan, stimulerar vibrationsmaskinen även de minsta musklerna och hjälper till att utlösa kroppens formskapande mekanismer . Även den allra minsta av kroppsliga rörelser på vibrationsplattan fungerar för alla dina muskler , inklusive mikro muskler , för en mer holistisk träning . Power Maxx Vibration Machine är bra för att strama upp och förbättra muskelstyrkan. 

• Skonsamt
• Snabbt, effektivt, enkelt
• Starka, smidiga muskler
• Ökad fettförbränning/ämnesomsättning (mer muskelmassa = större energiförbrukning)
• Ökad bentäthet
• Bättre blodcirkulation
• Mindre smärta/spänningar
• Mindre celluliter (massage på vibrationsplatta sägs lösa upp koagulerade vävnader/bryta ner fettceller).
• Ökad rörlighet, kroppskontroll
• Bra rehabilitering (muskler/senor
läker snabbare)
Passar
• Från motionär till elitidrottare.
• Äldre
• Överviktiga
• Tidigare soffpotatisar
• Den som inte gillar mycket svett
• Den som vill återfå muskelstyrka efter skada. Tala först med en läkare!
Passar inte den som...
• Tycker det är trist.
• Vill få stora, bulliga muskler
• Är under 16 (kroppen utvecklas fortfarande)
Undvik vibrationsplatta vid...
• Graviditet
• Pacemaker, hjärtkärlsjukdom,
• Nyopererad
• Ledprotes/andra metallimplantat
• Diskbråck/svåra ryggbesvär
• Diabetes
• Epilepsi
• Svår migrän
• Tumörer
• Näthinneavlossning

 • Yinyoga

Lite info om vad yinyoga är enligt Magdalena Mecweld, som jag har gått utbildning hos:
" Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne"

Det är bra att använda kuddar, block, filtar, som stöd. Allt för att kunna "vila dig i form" under passet.

Medtag matta, kudde och filt

Kostnad 140:-

Tider och bokning via sms 0703-515249 eller via messenger på Facebook: anettes massageterapi eller Yin yang yoga i Höör

Även möjligt att boka yinyoga till ditt företag! Då mailar du till mig.


STC City Eslöv: 

Måndagar: 18.15-19.15

Bokning hos STC City, Eslöv